Błonnik = właściwe funkcjonowanie układu trawiennego!
Błonnik jest bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety. Przeciwdziała chorobom krążenia dzięki zmniejszeniu wchłanialności cholesterolu, wspomaga leczenie cukrzycy, ponieważ obniża poziom glukozy we krwi, a także zmniejsza apetyt, co jest dobrą informacja dla osób na...
Kawa zbożowa – kawa czy nie kawa? Dowiedz się kiedy zamienić kawę na kawę zbożową!
Rodzaj kawy, po jaką sięgamy każdego dnia zależy wyłącznie od naszych upodobań smakowych. Możemy wyróżnić kawy kofeinowe (parzone i rozpuszczalne), bezkofeinowe i zbożowe. Kawa zbożowa jest najzdrowszą ze wszystkich. Otrzymywana ze zbóż, często zawiera dodatki w...
Flaszowiec miękkociernisty (graviola) – naturalny sposób na raka?
Graviola, podobnie jak acerola, jest rośliną wiecznie zieloną o dużych, słodko-kwaśnych owocach. Wywodzi się z Ameryki Łacińskiej, gdzie wiedza o jej niezwykłych właściwościach jest najbardziej rozpowszechniona. Czy może uleczyć różne rodzaje raka? W jaki jeszcze...
Kawa rozpuszczalna (liofilizowana) – co to za rodzaj kawy i czy jest zdrowy?
Kawa rozpuszczalna cieszy się dużą popularnością na całym świecie, a na sklepowych półkach co rusz pojawiają się nowe jej rodzaje. Doceniana jest za łatwość i szybkość przygotowania, a także za łagodny smak. Oprócz tego, że jest szybka do przyrządzenia, to często jest...
Znajdź najbliższą placówkę diagnostyczną
No Results Found
The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.
No Results Found
The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Diagnozujmy 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone.