Kwarantanna – jak w jej czasie nie przytyć?
Ogromna liczba Polaków zdecydowała się na domową izolacją, by ograniczyć rozprzestrzenianie się koronawirusa. To jednak oznacza mniej ruchu, co może przełożyć się na sylwetkę, ale także zdrowie i samopoczucie. Jak nie wyjść z kwarantanny z dodatkowymi kilogramami?...
9 niezwykłych właściwości jabłek, dla których warto jeść te owoce.
Jabłkami możemy cieszyć się przez cały rok. Są one używane nie tylko ze względu na smak, ale także bogactwo w składniki odżywcze. Korzystnie wpływają na zdrowie oraz doskonale odżywiają całe nasze ciało. Zawierają one antyoksydanty, które pomagają w zwalczaniu...
10 prostych nawyków przedłużających życie. Sposoby, jak dożyć 120 lat
Zdaniem uczonych nasz organizm zaprogramowany jest na 120 lat Jak dożyć sędziwej starości w zdrowiu? Co jeść, czym się zajmować? Warto sprawdzić jak robiły to osoby, które przekroczyli setkę. Praca jest ważna Oczywiście, nie da się pracować bez przerwy, jednak brak...
Nasiona, które należy uwzględnić w swojej codziennej diecie
Chia, czyli szałwia hiszpańska Są one wręcz po brzegi wypakowane witaminami i minerałami. Zawierają one dziesięć razy więcej błonnika niż ryż, sześciokrotnie więcej wapnia niż mleko, osiem razy więcej kwasów tłuszczowych omega 3 niż łosoś i trzy razy więcej żelaza niż...
Znajdź najbliższą placówkę diagnostyczną
Chrom – rola w organizmie, najlepsze źródła i zastosowanie
Suplementy diety z chromem w składzie cieszą się dużą popularnością wśród osób odchudzających się. Pierwiastek przyjmowany regularnie przyspiesza spalanie tłuszczów i hamuje wilczy apetyt. Zdrowotne właściwości chromu zostały odkryte podczas badań nad cukrzycą, kiedy...
Osteoporoza – 6 wskazówek jak jej przeciwdziałać
Osteoporoza to stan chorobowy, który polega na postępującym ubytku masy kostnej. Kości są najmocniejsze w wieku 20-25 lat, a później ich stan ulega zmianie. Przyczyną osteoporozy jest głównie niedobór wapnia. Objawy osteoporozy Osteoporoza nie ma typowych objawów....
Miedź – rola w organizmie, właściwości i występowanie
Miedź to pierwiastek chemiczny, występujący w organizmie ludzkim w śladowej ilości. Mikroelement ten wchodzi w skład każdej tkanki naszego ciała. Wchłaniany jest w jelicie cienkim, skąd później przechodzi do wątroby, by potem z kolei zostać wydalonym wraz z żółcią....
Kobalt – znaczenie dla organizmu, właściwości oraz zapotrzebowanie
Kobalt (Co) jest pierwiastkiem chemicznym zaliczanym do grupy żelazowców. Jako mikroelement wchodzi w skład enzymów, jest też nierozłączną częścią witaminy B12, przez co wykazuje wpływ na przebieg wielu procesów życiowych, chociaż występuje w organizmie ludzkim w...
No Results Found
The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Diagnozujmy 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone.