Najnowsze artykuły
Labioplastyka – czyli zabieg zmniejszenia warg sromowych

Labioplastyka – czyli zabieg zmniejszenia warg sromowych

Labioplastyka to nic innego jak zabieg pomniejszania warg sromowych. Z roku na rok staje się on coraz bardziej popularny i na jego wykonanie z różnych przyczyn decyduje się wiele kobiet. Jak przebiega taki zabieg oraz jakie są wskazana do jego wykonania?  Każdy z nas...

Problemy psychologiczne i społeczne stomików

Problemy psychologiczne i społeczne stomików

Życie ze stomią – z punktu widzenia człowieka przed operacją wyłonienia stomii, lub na początku życia ze stomią może wydawać się najczarniejszym scenariuszem, ale - to nadal życie. Jako wstęp przytoczę krótką scenkę, jaka miała miejsce kilka dni temu w szpitalu, w...

Znajdź najbliższą placówkę diagnostyczną

Porady zdrowotne i ciekawostki
Żurawina – bogate źródło właściwości odżywczych i leczniczych

Żurawina – bogate źródło właściwości odżywczych i leczniczych

Żurawina jest rośliną, która słynie ze swoich licznych właściwości zdrowotnych. Ponadto nadje się idealnie zarówno do dań wytrawnych jak i słodkich. Właściwości odżywcze Żurawina jest bogactwem licznych witamin. Należą do nich: witamina A, witamina C, witaminy z grupy...

Rodzaje miodów – który miód jest najzdrowszy?

Rodzaje miodów – który miód jest najzdrowszy?

Miód to bogactwo wielu witamin oraz składników mineralnych. Wpływa korzystnie na zdrowie całego organizmu. Miód w zależności od rodzaju wykazuje inne właściwości odżywcze. Miód spadziowy Miód spadziowy spośród wszystkich miodów wyróżnia się tym, że nie powstaje z...

Imbir – naturalny sposób na wzmocnienie odporności i odchudzanie!

Imbir – naturalny sposób na wzmocnienie odporności i odchudzanie!

Imbir to niezwykła przyprawa pochodząca z Chin. Substancje, które są w niej zawarte wpływają korzystnie na poprawę zdrowia, prawidłową pracę organizmu oraz dobre samopoczucie. Właściwości odżywcze Imbir zawiera liczne witaminy oraz makroelementy. W swoim składzie...

Tran – kiedy i kto w szczególności powinien go stosować?

Tran – kiedy i kto w szczególności powinien go stosować?

Tran jest koncentratem oleju. Otrzymuje się go ze świeżej wątroby dorsza atlantyckiego albo innych ryb z rodziny dorszowatych. Stosowany jest często jako uzupełnienie zbilansowanej diety. Wzmacnia odporność oraz wpływa korzystnie na prawidłową pracę całego organizmu....

Porady dietetyczne
Młody jęczmień – właściwości, działanie i wpływ na organizm

Młody jęczmień – właściwości, działanie i wpływ na organizm

Wszystkie osoby, które zwracają uwagę na zdrowy styl życia i potrzeby swojego organizmu, powinny zainteresować się działaniem młodego jęczmienia. Najczęściej można znaleźć go w sproszkowanej formie, co pozwala na zachowanie dużej ilości składników odżywczych i...

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Diagnozujmy 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone.